Hoe pas ik de host file op mijn Windows PC aan?

Knowledgebase

Knowledgebase > Webhosting en Domeinamen > Hoe pas ik de host file op mijn Windows PC aan?

Stap 1: Open kladblok als administrator.
Zie onderstaande afbeelding voor meer info hoe dit moet.

Stap 2: Linksboven in kladblok kies je voor Bestand en dan Openen. Vervolgens opent Windows verkenner, hier dien je het volgende pad in te vullen:
C:\Windows\System32\drivers\etc

Stap 3: In de hosts file moet je nu het IP-adres opgeven van de webserver, vervolgens druk je op Tab via het toetsenbord en dan vul je de domeinnaam in. Het is belangrijk dat het ook op deze manier wordt ingevuld.
Voorbeeld: <uw IP-adres>  <domeinnaam.ext>